Husets viktigste rom

 

Da Agnete og Kim Joar bygde nytt hus fikk kjøkkenet høy prioritet. 
– Det er uten tvil det mest påkostede rommet i huset . Vi har fått et drømme-kjøkken, med løsninger som vi er veldig fornøyde med, sier paret. 

 

 

Kim Joar Larsen og Agnete Tønnesen bygde nytt hus i Sveio i 2017. Hun jobber som interiørkonsulent for Bohus Vikse Møbler, og en skulle kanskje tro at hun bestemte det meste av innredningen. 

– Vi var engasjerte i kjøkkenvalget begge to, og Kim Joar hadde sine ønsker som ikke alltid var de samme som mine. Jeg skal innrømme at jeg noen ganger kunne ønske at han bare holdt seg unna og lot meg bestemme i fred, ler Agnete.
Før hun legger til: – Diskusjonene underveis gjorde jo at resultatet ble desto bedre. 

 

 Mange «duppeditter» 

Det var Agnete som først var innom KGB. Hun fikk hjelp av interiør-konsulent Hanne Kari Lande, og de begynte å se på noen forslag. Så ble Kim Joar med. 

– Og da ble det virkelig fart i sakene, ler Hanne Kari hos KGB. – Vi ser ofte det, at når mannen involverer seg i kjøkkenet spiller pris mindre rolle. Det blir fort både kaffemaskin, dampovn og litt dyrere løsninger, sier hun. Kim Joar nikker. 

– Jeg var nok opptatt av duppeditter, ja. Og så var det viktig at kjøkkenet skulle være heltre. Skikkelig kvalitet. Dette er ikke et møbel vi kan skifte ut etter et par år hvis vi går leie. Vi skal ha det lenge, minst 20 år, sier han. 

 

Klassisk

Paret var enige om at de ønsket et kjøkken i klassisk stil. Til slutt landet de på Huseby Signatur og modellen Rosmarin, i heltre eik. De valgte lakkerte fronter i fargen sober. Ventilatorhetten fra Røros fikk dekorlist lakkert i samme farge som kjøkkeninnredningen. Den tekniske høykapsveggen har hvitevarer fra AEG med kaffemaskin og tre stekeovner: en med pyrolyse, en kombinert med mikro og en med dampovn. Alt sammen er i flittig bruk. 

– Vi er glade i å lage mat, og setter stor pris på et godt utstyrt kjøkken, sier Agnete. Kim Joar forteller at dampovnen fungerer til mye. De har blant annet laget nydelig pinnekjøtt i den. 

 – Og dampovnen er super til å posjere egg. 

 

Bevisste kunder

Kjøkkenkonsulenten syntes det var veldig kjekt å planlegge sammen med paret.

– De var bevisste på hva de ville, og opptatt av å velge kvalitet som skulle vare. Sammen fant vi frem til mange gode løsninger. Når begge to involverer seg blir resultatet gjerne bedre, sier Hanne Kari. Agnete og Kim Joar valgte et kjøkken som er klassisk og herskapelig, men som samtidig har et tidløst og moderne uttrykk.

– Dette er et kjøkken som ingen andre har maken til. Blant annet valgte de en benkeplate, som jeg ikke hadde foreslått sånn uten videre. Men Agnete var veldig tydelig på at hun ønsket en mørk benkeplate. En må være veldig bevisst selv for å komme på en sånn kombinasjon, og resultatet ble veldig flott, sier kjøkkenkonsulenten.

 

Stoler på fagkunnskap

Agnete forteller at hun benyttet seg flittig av Hanne Kari sin fagkunnskap. 

– Nettopp fordi jeg jobber med interiør selv vet jeg hvor viktig det er å ha noen som kan faget. Vi gjør dette én gang, og setter stor pris på innspill og råd fra en som jobber med det til daglig, og vet hvilke muligheter som finnes. Vi opplevde at vi fikk veldig god oppfølging og service, noe som var viktig for et godt sluttresultat. 

 

En god samlingsplass

Etter å ha “bodd seg inn” i halvannet år nøler ikke paret et sekund på spørsmålet om hva de er mest fornøyde med. 

 – Koketoppen, uten tvil, sier Kim Joar. – Den er 90 cm bred, og har 6 kokesoner. De kan slås sammen sånn at det blir større soner for store gryter. Den fungerer utrolig bra, sier han. 

– Og kjøkkenøya, legger Agnete til. Øya har bra med benkeplass, og fire gode stoler. 

– Her spiser vi frokost og middag til hverdags. Og når vi har gjester er det her vi samles før maten. Øya har blitt et samlingssted, akkurat som vi håpet på sier Agnete og Kim Joar. 

Artikkel produsert av Haugesunds Avis Marked.

Les neste artikkel >>