Kjøkkenet skulle være hjerte i huset

 

Hilde og Ansgard visste bare en ting når de skulle bygge drømmehuset. De ville bo tett på sjøen.
Og de ville at kjøkkenet skulle være hjerte i huset.

Se video av det flotte kjøkkenet til Hilde og Ansgard

 

-Det er jo deilig å våkne opp og kunne se utover Karmsundet. Se på lyset, det skifter hele tiden. Og alle de fine kveldene enten det er storm eller stille. Når jeg står på kjøkkenet og lager mat har jeg perfekt utsyn. sier Hilde Margrethe Askeland Østebøvik.

Hun kikker ut de store vinduene i villaen på Djupastø. Endelig begynner de siste brikkene å falle på plass i den store eneboligen, tegnet av den canadiske arkitekten Todd Saunders. Man skulle kanskje tro at Villa Djupastøs skarpe og geometriske former ville fortsette innendørs. Vær, vind, hav og lys gjenspeiler villaens ytre, men i det du går inn den store inngangsdøren trer du inn i en lun varm. Noe intimt, privat og innbydende. Det første du møter er kjøkkenøya med egen spisegruppe og utsikten mot sundet som drar deg mot de store vindusflaten. Det lukter nesten sjø og salt fordi Karmsundet er like utenfor.

 

 

 VIND OG BARSKT UTE – LUNT INNE

Villa Djupastø kan sende tankene til store seil, en baug på et svært skip, et isfjell eller en form som er skarp og som skal et sted. Det er så mange detaljer som skal på plass, en stor helhet som skal fullføres.

-For KGB er alle kundereiser spennende og lærerike og her har vi fått være med på en prosess som har vært fantastisk. Det beste vi kan gjøre er å rettlede og komme med våre erfaringer, slik at kunden får tatt vare på det som er det viktigste for dem, samtidig som de får det lille ekstra av oss, som ligger i alle mulighetene vi kan tilby, sier Hanne Kari Lande, interiørkonsulent i  KGB.

-Jeg blir både kry og stolt når jeg ser dette kjøkkenet stå ferdig, sier Hanne Kari.

Både Hilde og Hanne Kari husker godt den dagen de møttes hos KGB.

 MOKKAFARGE

-Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har pratet sammen på telefon, sett på tegninger og diskutert detaljløsninger, men det er mange, sier Hilde.

-Hvor begynner du egentlig når du skal innrede noe nytt, enten det er en etasje eller et hus. Designeren vår, Jane Dunkley,vi har brukt rådet oss til å begynne med kjøkkenet. Kjøkkenet ligger midt i huset og må stå i stil til, samt kanskje være begynnelsen på helheten, forteller Hilde.

-For oss har KGB vært ekstremt løsningsorienterte og konstruktive. De har hele veien vært en god rådgiver og levert alt de skulle – og mer til, forteller Hilde.

-Det handler jo til slutt om relasjonen du får til den du skal handle hos, om tilliten vi får, sier Hilde.

På et tidlig tidspunkt var hun innom KGB på Avaldsnes og satt igjen med to inntrykk. Den gode kjemien hun fikk med interiørkonsulent Hanne Kari Lande og en farge.

-Mokka-fargen vi først fant den dagen var det som skulle få meg tilbake, og som satte prosessen i gang.

Nå ser man endelig resultatet. Et stilrent Huseby-kjøkken i eikefiner, push up-løsning på skuffer og skap slik at man slipper håndtak, alt beiset i mokka-farge. Silestone-benkeplate i skifer fra Skattkjær og i taket over kjøkkenbenken henger det tolv lamper, formet som messingsylindere, i ulik høyde og diameter. Kjøkkenet både starter og avslutter inntrykket av den store stuen. Den monumentale benkeplaten i Silstone. De høye overskapene som strekker seg nesten helt til det høye taket. Det er nemlig tre meter fra gulv til tak i Villa Djupastø, og det gir en romfølelse som gir både interiøret, kjøkkenet og ikke minst Karmsundet en solid tilstedeværelse enten du bor her eller er gjest.

-Hvis du ser nøye etter ser du at det er noen håndtak, og de har små detaljer som messing eller diamantformede grep, sier Hanne Kari.

NÆRHET TIL HAVET

Ektemannen Ansgar Østebøvik har like sterk tilknytning til både havet og akkurat dette stedet.

-Faren min var fisker og det var her de la til kai med snurpetråleren “Borgøygutt”. Før var det bedriften Karmsund Redskap AS som holdt til her, med nøter og annet utstyr som fiskebåtene trengte, forteller Ansgard.

Egentlig er han tysværbu, med sterke røtter til Espevik og Borgøy. Når han først skulle bygge nytt var tomten her perfekt.

-Dessuten har jeg utsikt til arbeidsplassen min. jeg kan jo se rett over Karmsundet og stedet jeg jobber, sier han og peker over på Akva Marine – et selskap som leverer dykke- og støttetjenester til oppdrettsnæringen.

Hilde og Ansgard nyter det nye huset og utsikten til en ny vår.

-Når jeg tenker på det, så er det ikke rart at jeg ville bo ved sjøen. Jeg er vokst opp i nær Kvalsvik, med havet like utenfor. Det føles godt, sier Hilde og fortsetter.

-Når jeg husker tilbake til oppveksten var jo kjøkkenet et lukket rom. Mamma eller Pappa var alltid på kjøkkenet når måltider skulle forberedes. Nå er det annerledes. Nå er matlagingen og kjøkkenet sentrum i huset. Alle kan få med seg hva som skjer og kjøkkenet blir heller et fint samlingspunkt. Det var akkurat dette vi ville at kjøkkenet skulle bli, sier Hilde.

Artikkel produsert av Haugesunds Avis Marked.