Naturlig utsikt og moderne innsikt

 

 

Beate og Eivind ville ha et romslig og robust kjøkken
som både tåler unger som herjer og en aktiv livsstil.

Kjøkken

Det er en ganske vanlig tirsdag og høstfargene spraker utendørs, regnbygene ruller over det frodige landskapet på Karmøy.

Samboerparet Eivind og Beate har akkurat hentet ungene i barnehagen. Vi befinner oss altså i det skjebnesvangre skjæringspunktet mellom jobb og middag hvor alle har lyst å finne ettermiddagsroen.

Den blir ikke vanskelig å finne. I den moderne eneboligen strømmer lyset inn fra terrassedører, kjøkkenvinduer og stuevindu.

Og kjøkkenet er hjertet i huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God plass

– Samarbeidet med Hanne Kari har gitt meg mye trygghet fordi jeg merket at jeg kom til noen som hadde peiling, forteller Beate Hop og Eivind Håvarstein. Hun er biologilærer på Vardafjell videregående skole. Han er avdelingsleder hos Kaph Entreprenør AS. Familien på fem, to voksne, to barn og en elghund,har akkurat flyttet opp i overetasjen i et hus de har jobbet med en god stund.

– Vi ville ha et kjøkken som passet helt til huset vi skulle bygge og som hadde stor plass, sier Beate Hop og løfter opp datteren på armen.

– Vi ville ha et svart kjøkken med trestruktur, og det ordnet Hanne Kari, legger de til. Den observante leser vil også legge merke til at detaljer i heltre eik på skapdørene som vender mot terrassen passer fint med rekkverk og leveggen ute.

– Når du jakter trenger du god plass. Derfor har vi et stort kjøleskap med solid plass og et fryseskap som både er oversiktlig og romslig. Vi liker å vite hva vi har i frysen. Hvis du bare har en tradisjonell fryseboks mister du fort oversikten over hva som havner nederst, sier Beate mens hun holder datteren Mari på armen og gir sønnen Mikkel en nystekt bolle.

 

Se video av det flotte kjøkkenet til Beate og Eivind:

 

 

Gjorde alt selv, nesten

Eivind og Beate overtok et hus som var bygd på 70-tallet. Noen gjør litt selv, noen gjør ingenting og noen gjør omtrent alt. Dette paret er i siste kategori. I en omfattende snuoperasjon ombygde først underetasjen til en ny leilighet og flyttet inn der før de gjøv løs på andre etasje og rev bort omtrent alt, samt bygget på med nytt inngangsparti, gang og kjøkken.

– Vi har gjort mye selv, men også fått hjelp av utrolig flinke håndverkere. Det er jo mye som skal gjøres. Fikse taket, få vinduene på plass, grave ut, støpe, elektrisk, maling, rør og alt det andre. Og midt opp i dette er det unger og jobb, forteller Beate og Eivind.

I denne prosessen har det vært trygt å ha KGBs kompetanse med på laget.

– Hanne Kari forstår virkelig våre behov og hun finner løsninger og ser praktiske løsninger som vi verken har tenkt på eller har forstått at vi trengte, sier Beate og begynner på middagen mens Eivind dekker på.

 

Moderne helhet

Kjøkkenet er fra danske Nettoline, i modellen Tirano Sort. Benkeplaten er i svart laminat og krever minimalt vedlikehold. Hvitevarene er fra AEG med steikeovn i sort glass som glir fint inn med de sorte frontene i høyskapsveggen. Ventilatoren er integrert I koketoppen slik at ingenting henger ned fra taket og bryter utsikten.

– For oss i KGB er dette en veldig spennende kunde. De har en klar formening om hva de ønsker og vår oppgave blir å finne løsningene som fullfører ideen. Her får vi et gjennomført kjøkken som har det meste, og som glir perfekt inn og skaper helhet, sier Hanne Kari.

Eivind og Beates kjøkken sender tankene i retning en storstilt villa som kunne ligget et sted på østkysten av USA eller kanskje i Frankrike. De store flatene med svart trestrukturmønster og de smakfulle og langstrakte vinduene med svarte karmer rammer inn hagen på en slik måte at hagen og huset, kjøkkenet og vegetasjonen glir inn i hverandre. Ti diskre downlights sørger for at du kan dimme lyset slik at overgangen mellom dag og kveld blir perfekt. Enten du skal lage mat til venner eller bare sikre deg noen brødskiver til kveldsmat.

– Jeg planlegger kjøkkenhage utenfor døra her, sier Beate.

Det er ingen hemmelighet at Beate og Eivind er friluftsinteressert og jakt er det aller gjeveste.

Forrige helg var de på elgjakt i de bratte fjellsidene som reiser seg opp rundt Rullestadjuvet. Skogens konge trakk det lengste strået og unnslapp. Jakt på storvilt står i fin kontrast til det stilfulle hjemme.

– Vi gleder oss til å bo oss mer enn i huset og bruke det flotte kjøkkenet fra KGB, sier det unge paret.

Artikkel produsert av Haugesunds Avis Marked.