Nå har vi har fått god plass til å samle hele familien
Da Wenche og John Lindtner på Avaldsnes skulle pusse opp kjøkkenet sitt, var det noen ting som var ekstra viktige.
Ekteparet Lindtner var veldige klare for å si farvel til sitt gamle eikekjøkken anno 1993, og åpne kjøkkenet opp mot stuen.
Drømmen var nemlig mer plass til å samle familie og venner rundt middagsbordet. En luftigere romløsning og et mer moderne uttrykk måtte til.
Med god hjelp fra Anja i KGB fikk de nettopp det, og resultatet er de strålende fornøyde med.
— Vi har fått et flott og funksjonelt kjøkken, selve navet i familielivet, sier Wenche fornøyd.
John nikker ivrig.
— Dialogen og forslagene de kom med har vært utrolig gode. Vi satte stor pris på å få noen nye tanker og forslag til forbedringer.
Et hus med historie og unik utsikt
John er senior elektroingeniør ved Haugesund sykehus. Wenche jobber som pilegrimskoordinator i Karmøy kommune, ved Regionalt Pilegrimssenter på Avaldsnes.
Paret har bodd i huset på Avaldsnes siden 1993.
— Da våre tre barn var små, så var det mye liv og røre i huset. Nå er det barnebarna på 7 og 9 som krydrer hverdagen, med faste svømmeavtaler og overnattinger. Det er utrolig kjekt å få følge dem. Det er kjempeviktig for oss å ha plass til å samle både familie og venner rundt kjøkkenbordet, påpeker Wenche.
Stedet har blitt en viktig del av livet. Huset er bygget på tomten hvor Johns besteforeldre hadde hus tidligere.
Fra huset og ikke minst kjøkkenet, har paret nydelig utsikt mot både Karmsundet og vakre Avaldsnes kirke. Man kan knapt få et bedre glimt av solens dans med havet og himmelen enn akkurat her.
— Vi stortrives på Avaldsnes, og stedet og historien betyr bare mer og mer for oss. Det er en del av oss, fremhever John ettertenksomt.
— Dessuten er området perfekt plassert, med nærhet til både sentrum og sjøen.
Ønsket seg et sosialt kjøkken
Når familien samles, ønsker paret å kunne snakke med gjestene over putrende gryter. Det kunne de ikke tidligere, da kjøkken og stue var separat.
John er kokken i huset og elsker å lage mat.
— Min signaturrett er Chilli con Carne, sier han og ler.
— Når den kommer på bordet, da er det helg, tilføyer Wenche.
John er også glad i å bake, så et funksjonelt og inspirerende kjøkken var viktig for ham. Etter cøliakidiagnosen har han blitt en dreven kreatør av glutenfritt bakverk.
På en kundekveld hos KGB fikk paret se en kokk demonstrere en ovn med kombinasjon av vanlig steikeovn og 100% dampfunksjon.
Det inspirerte dem til å gå for denne løsningen.
— Den nye kombi-dampovnen er genial. Jeg har blitt en ivrig bruker av dampfunksjonen. Glutenfri bakst kan være utfordrende, men blir veldig luftig og god med denne, påpeker John entusiastisk.
Kjøkken, Garderobe og Bad - en lokal favoritt
Wenche og John visste akkurat hvem de skulle kontakte for å få hjelp med oppussingen.
— Kjøkken, Garderobe og Bad på Avaldsnes gjorde en fantastisk jobb hos oss med spesialbygde garderobeløsninger, forteller John.
— Vi hadde stor tillit til de ansatte ved KGB. Det var viktig for oss å bruke en lokal aktør.
De er spesielt imponerte over hvor nøyaktig hele prosessen med kjøkkenet ble fulgt opp fra ide til montering.
— Kontrollmålinger i forkant av leveransen var en selvfølge for KGB. Alt gikk sømløst og stemte på millimeteren. Vi ble veldig imponerte av prosessen.
John er også svært fornøyd:
— Dette prosjektet får en stor tommel opp fra meg, sier han.
— Vi har vært fornøyde fra start til slutt. Anja og de andre i KGB er alltid tilgjengelige for hjelp. Nå kan jeg stå og lage mat til hele familien og samtidig ha kontakt med alle gjestene. Det gir en helt annen dynamikk.
De er spesielt fornøyd med kjøkkenøya, den åpne følelsen og romsligheten, funksjonaliteten, fargevalget, de stillegående hvitevarene, den flotte viften og geniale ovnen.
— Folk som kommer på besøk sier «Wow! Så utrolig fint det har blitt».