Drømmekjøkkenet er hjertet i den lekre funkisboligen

 

 

Flere gode råd fra kjøkkenleverandøren gjorde at Ann Elin og John Kåre Utvik har fått et flott allrom i sitt nye funkishus i Kopervik. Flere unike løsninger har skapt et paradis for kokkelering, baking og festligheter.

For 26 år siden kjøpte Ann Elin og John Kåre Utvik drømmehuset i Kopervik. På toppen av «Norasiå», med utsikt over Karmsundet, hadde de kort vei til sentrum fra sitt fredelige nabolag.

– Med årene forandrer behovene seg og vi satt alene i et stort hus og ønsket noe mindre og mer lettstelt. For meg var det mest aktuelt med leilighet, men er du gift med en verkstedmester trengs det er en garasje, sier Ann Elin Utvik smilende.

Da vi fikk tilslaget på nabotomten startet en spennende byggeprosess.

Byggingen av funkishuset, med en takterrasse med byens flotteste panoramautsikt ble påbegynt. Hjertet i huset skulle være kjøkkenet i hovedetasjen, over garasjen i kjelleren. Turen gikk så til flere av de store kjøkkenleverandørene i distriktet

Interiørkonsulenten hos KGB ble en god sparringspartner.

 

– Jeg må innrømme at jeg hadde gruet meg litt til alle valgene som måtte tas under byggeprosessen, sier Ann Elin.

Her var Hanne Kari til stor hjelp med gode råd og konstruktive innspill for den beste løsningen.

– Vi ble rådet til å se alle fargevalgene i sammenheng før bestemmelser ble tatt.

Kjøkkenfronter var valgt, men fargevalget ble avgjort etter at gulvprøver var tatt med. Benkeplaten i Silstone glir fint inn mot kjøkkenfargen. Det samme med vasken og blandebatteriet som går ton i ton med helheten.

 

 

Kjøkkenet ble Huseby Signatur i modellen Pesto

Huseby står for norsk håndverkstradisjoner med skrog og skuffer i ekte trefiner. Fronten Pesto er i eikefiner som her er fargelakkert og toppbehandlet i sort tinktur, som gir en spennende overflate. De ønsket seg en lang høyskapsvegg. Denne inneholder to steikeovner hvorav en dampovn samt en kaffemaskin. Bak spesiallagde fronter skjuler det seg et stort godt kjølerom som var viktig for kunden å få inn i kjøkkenet. Spesielt dampovnen gleder ekteparet seg til å ta i bruk til smaksrike middager og bakverk.

– Måten KGB møtte oss på i forhold til våre spesielle ønsker, og måten de løste utfordringene på, skapte for oss et ekstra flott og funksjonelt kjøkken.

Med å avslutte høyskapsveggen med et flott vitrineskap inn mot stuen ble det en mykere overgang fra kjøkken til stue, noe som også binder rommene sammen på en god måte.

– I prosessen videre hadde vi alle fargeprøver med oss til valg av blant annet møbler og tilbehør. Dette gjorde alle valgene enklere.

 

Kjøkkenmaskinen er alltid klar til bruk

Med mye kokkelering i tankene, har Ann Elin tatt noen unike valg.

– Vi satt stor pris på at Hanne Kari var ærlig, på samme tid som hun på dyktig vis la til rette for noen spesielle ønsker. Jeg baker mye, og ønsket å ha kjøkkenmaskinen fast i et av skapene. Ikke praktisk i forhold til plass, men nyttig for meg.

Ann Elin og John Kåre har fått seg en lekker bolig hvor de kan bli gamle sammen. Livskvalitet i massevis vil spres ut fra kjøkkenet. Og endelig har verkstedmesteren fått et kjøkken og benkeplate som tåler litt skitne arbeidshender. Han er daglig leder for det som engang var foreldrenes bilverksted, Utvik Autoservice as. I 40 år har han skrudd på bil her, og klarer han å pensjonere seg om 10-15 år, står garasjen på «Norasiå» klar til både litt skruing og møbelsnekring.