Drømmekjøkkenet vårt har blitt favorittstedet for hele familien

 

Anne Marit og Sindre Særsten Halvorsen gikk fra storbyliv til småbarnsliv med landlig sjøidyll da de bygget hus på Bømlo. Det ble full match for familien da de møtte en spesiell person som hjalp dem med drømmekjøkkenet. 

Det er en av de første virkelig fine vårdagene. Anne Marit sitter med kaffekoppen og ser ut vinduet. Hun gleder seg til våren, og med god grunn. Det nye huset på Bømlo er nemlig ferdig, og de kan begynne å planlegge både uteplass og kjøkkenhage. Kvelder med bålpanne og vakre solnedganger blir aldri feil. 

 

Spektakulær utsikt fra husets hjerte 

Det var tomtens beliggenhet ved sjøen som førte til avgjørelsen om å flytte dit. Den spektakulære utsikten nytes best fra det nye kjøkkenet. Det har blitt selve hjertet i huset for familien. 

Paret var fra starten av sikre på at kjøkkenet skulle være samlingspunktet, og var lenge på leting etter inspirasjon. 

— Kjøkkenet er det viktigste rommet i huset vårt. Vi elsker lange frokoster. Smoothie, pannekaker og skravling står ofte på menyen da, fremhever Anne Marit. 

Både små og store deltar i matlagingen. Den reisevante familien lar seg gjerne inspirere av mat fra alle verdenshjørner. 

— Vi er veldig glade i å lage mat. Signe (7) og Håkon (5) er med på å tilberede alt fra dumplings til sushi, nanbrød, pizza og fisk. På søndager elsker vi å sette på noe som lager god lukt i hele huset, beskriver hun. 

 

 

Tegnet huset selv 

Til vanlig jobber Anne Marit som lege ved Haugesund Revmatismesykehus. Etter husprosjektet har interiør nærmest blitt en hobby. Hun deler inspirasjon fra prosjektet på den populære instagramkontoen sin, @festandthefuruhus. På samme vis har hun selv hentet masse inspirasjon underveis i prosessen. 

Huset har mannen Sindre, som er økonom, tegnet helt uten forkunnskaper. 

— Det ble vårt felles prosjekt som vi koste oss med, og vi kunne bare skylde på oss selv om vi ble misfornøyde, sier Anne Marit og ler. 

Begge setter de stor pris på at den andre har tydelige meninger. Det ble på ingen måte skivebom, for resultatet er de strålende fornøyd med. 

— Vi sier ofte til hverandre at “Gu’, kor heldige vi er!”, utbryter hun på sjarmerende sunnhordalandsdialekt. 

 

 

Ønsket noen å sparre med 

Da paret startet planleggingen av kjøkkenet så var de innom mange leverandører, men uten å finne formen som passet dem. 

— Alle sa at de kunne tegne akkurat hva vi ville ha, men det var ikke det vi trengte. Vi ønsket noen å sparre med. Noen som kom med innspill og forslag til idèene våre. Jeg hadde en visjon om at farger var viktig, og jeg så i mange år for meg et gult kjøkken, forteller Anne Marit engasjert. 

 Etter mange runder har de spesielt èn person å takke for det fine kjøkkenet, som nå spiller hovedrollen i huset. 

Da paret kontaktet Hanne Kari Lande ved Kjøkken, Garderobe og Bad, løsnet det. 

— Hun var virkelig på, og det føltes som en umiddelbar match der. Vi sendte bilder til inspirasjon og Hanne Kari svarte at hun trodde hun skjønte hva vi mente. Og det gjorde hun virkelig. Hun våget å sparre med oss og komme med innspill. Oppfølgingen var formidabel, og vi fikk alt vi ba om. Hun greide å samle tankene våre, fremhever Anne Marit fornøyd. 

 

Norskprodusert kjøkken 

Hanne Karis innspill gjorde at den opprinnelige drømmen om et gult kjøkken endret seg til en idé om fargespill. Valget falt derfor på rolige farger som spiller på hverandre. 

De bestemte seg for norskproduserte Huseby Signatur kjøkken i eikefinér med fronten “Dill” i beisfarget “Torv”. 

Kronen på verket er åpne hyller i gråtonet beis som bryter opp. Det gir ekstra personlighet og liv til kjøkkenet. 

Paret hadde nemlig et ønske om å kunne samle sine mange reiseminner med affeksjonsverdi på kjøkkenet. Dette klarte Hanne Kari å få integrert på elegant vis. 

— Hun tegnet hyller som passet perfekt og ga kjøkkenet et levende uttrykk. Nå har jeg et sted å vise frem ting som keramikksamlingen fra Santorini, påpeker Anne Marit stolt. 

De er også svært fornøyd med å ha fått kvalitet som varer, smarte løsninger og flotte detaljer. – Vi har blant annet fått den vakreste kjøkkenviften i børstet kobber fra Røros hetta! 

 

Kvalitetstid ved kjøkkenøya 

Det elementet som familien setter alle mest pris på er kjøkkenøya. Sindre insisterte faktisk på å ha oppvaskkummen på øya, selv om mange mente at stekeplaten burde plasseres der. Familien foretrekker også å ha gjestene på kjøkkenet. 

— På denne måten blir en kjedelig oppgave som oppvask til noe sosialt. Samtidig har du den fine utsikten å hvile øynene på. Kjøkkenøya har ført til at vi er mer oppmerksomme med ungene når de sitter og gjør lekser eller tegner. Det samme gjelder om vi har gjester. Vi koser oss på kjøkkenet istedenfor i stua. Det er ofte at vi som par også får kvalitetstid sammen der når ungene er i seng. Da snakker vi om dagen og tar oppvasken sammen, forteller Anne Marit. 

 

Fra havet til kjøkkenbenken 

Fra huset er det kort vei til vakre omgivelser nede ved naustet. Den aktive og sportslige økonomen er stadig å finne på sjøen. – Naboene bemerker at Sindre er ute i all slags vær, påpeker Anne Marit med et smil. 

Hvis han ikke driver med sup-padling og wakeboard, så hender det også at han befinner seg i båten for å dra teiner og fiske. 

Fangsten havner gjerne rett i stekepannen. På det fineste kjøkkenet, med den vakreste utsikten. 

 

Artikkel produsert av Haugesunds Avis Marked.