Fra hus til totalrenovert leilighet ved Smedasundet.

 

Gunvor og Finn Nistad fullroser KGB: – Vi har handlet hos KGB flere ganger, og kunne utvilsomt gjort det igjen!

Da Gunvor og Finn Nistad skulle totalrenovere leiligheten ved Smedasundet i Haugesund, så var det ingen tvil om hvem som skulle være med. Resultatet er imponerende.

Handelsstandens definisjon på kvalitet? Når kunden kommer tilbake! Ekteparet Gunvor og Finn Nistad er bevis i så måte.

Paret valgte å gå fra hus til totalrenovert leilighet i idylliske omgivelser ved Smedasundet.

 

Vi var 100 prosent fornøyde med kjøkkenløsningen og jobben KGB gjorde på hytta i Skjoldastraumen for noen år siden. Den prosessen ga mersmak, forteller Gunvor.

God kundeforståelse

– KGB har en kundeforståelse på et svært høyt nivå. Da vi fikk tilslaget på denne leiligheten og bestemte oss for å totalrenovere, ringte vi umiddelbart til KGB på Avaldsnes, påpeker Gunvor.

Hun serverer søtbakst og rykende, velduftende kaffe på den flotte og praktiske kjøkkenøya.

Finn legger til:

– Her i leiligheten har vi brukt KGB til alle tre bokstavene i firmanavnet: Kjøkken-Garderobe-Bad. Og vet du hva? Nå er vi 110 % fornøyde, ler Finn.

 

Fra enebolig til leilighet med KGB som totalleverandør

Kaffen serveres i 4. etasje i ett av de attraktive leilighetsbyggene med utsikt til bølgeskvulp og båtliv i Smedasundet. Her overtok Gunvor og Finn i august 2023.

De var klare for å flytte fra en arbeidskrevende enebolig til lettstelt og praktisk leilighet.

– Vi ønsker å få mer tid til hytta, barn og barnebarn mens vi fremdeles er passe unge og spreke. Den kanskje største utfordringen med å flytte, var jo at vi – særlig jeg – ville ha med mye av det vi har anskaffet oss gjennom årenes løp. Utstyr og ting med bruks- og affeksjonsverdi. Derfor måtte vi finne nye, smarte løsninger i leiligheten.

– Men merk: Når jeg her sier «vi», mener jeg Gunvor, smiler Finn og gir ordet videre til kona, som mer enn gjerne forteller om jobben:

– Sammen med KGB utviklet vi en helt ny planløsning med kjøkkenet som leilighetens hjerte. Et sted for matlaging og for det sosiale i hverdagen. Det estetiske var selvsagt også viktig, sier Gunvor.

 

Høye forventninger

Hun forteller at overgangen fra innholdsrik enebolig til leilighet har vært vellykket for dem begge.

– Behovet for lagringsplass er løst gjennom millimetertilpassede, integrerte og romslige garderobeskap i entré, gang og på soverom.

Plassering og avstander er nøye gjennomtenkt, slik at en del av skapet i gangen benyttes til kjøkkenutstyr de ikke bruker så ofte.

– Og vi er veldig fornøyde med baderomsløsningene, som er i tråd med anbefalingene fra KGB. Oppsummert vil jeg si at KGB nok en gang har levert i henhold til høye forventninger, smiler Gunvor.

 

 

God planlegging – ingen tilfeldigheter

Hos ekteparet Nistad er det Gunvor som står for matlagingen, selv om Finn er «ganske flink til å koke vann», som han selv sier etterfulgt av en liten latter. Gunvor var derfor den i husstanden som hadde tenkt gjennom hvilke roller deres nye kjøkken skulle spille som leilighetens hjerte.

– Jeg vil prate med gjester i sofaen mens jeg står over grytene. At Finn og jeg kan sitte sammen med PC-ene ved kjøkkenøyen når vi tar med oss jobben hjem. At barnebarn får både boltre- og benkeplass når vi baker sammen.

Samtidig måtte kjøkkenet ha tilstrekkelig arbeidsplass til safting, sylting og hermetisering, noe paret gjør hver høst.

– Innredningen må ha nok og riktige skap, slik at det er lett å holde orden. Jeg liker et ryddig kjøkken der kjøkkenmaskiner ikke står fremme på benken i hverdagen, sier Gunvor og fortsetter:

– Det jeg listet opp nå, var bare noen av kravene jeg presenterte til KGB. Sammen løste vi utfordringene fra A til Å. Se for eksempel på dette sjalusiskapet – en genial og romslig oppbevaringsplass for utstyr som benyttes ofte, og ikke minst: Plassert helt riktig i forhold til kjøkkenlogistikken. Her er alt gjennomtenkt, smiler Gunvor.

 

 

 

  

 

– En stor takk til både Hanne Kari og Chris Marius!

Det er KGBs interiørkonsulent Hanne Kari Lande som har vært ekteparet Nistads rådgiver i totalrenoveringen av leiligheten ved Smedasundet.

– Hanne Kari har en egen teft når det kommer til å kombinere design og estetikk med det funksjonelle og praktiske. Jeg hadde klare meninger om kjøkkenløsningen, noe Hanne Kari lyttet til, tok videre og optimaliserte, sier Gunvor.

Også Finn er imponert:

– Hanne Kari er oppriktig engasjert og holder i alle tråder på en forbilledlig måte. Her i leiligheten måtte vi inn med rørlegger, elektriker og maler som Hanne Kari koordinerte og kommuniserte trygt gjennom hele prosessen.

– Og så må vi få lov å takke til Chris Marius, KGBs egen kjøkkenmontør. Det dukker alltid opp uforutsette utfordringer i en slik totalrenoveringsprosess, men maken til løsningsorientert og kreativ håndverker!

 

Fakta

OM KJØKKENET:

  • Huseby kjøkken i modellen Dill med eikefiner lakkert i fargen hvit lin.
  • Bora koketopp med integrert ventilator med kullfilter. Finn lar seg enda imponere over hvor godt dette fungerer.
  • Øy med spiseplass for to. Dette er blitt favorittplassen til Gunvor.
  • Vitrineskap med rillet glass er dekorative i kjøkkenet samtidig som rillene i glasset demper innsynet til skapet. Både praktiske og dekorative når kjøkkenet er en så stor del av stuen.
  • Vegger og tak er malt i samme farge for å dempe kjøkkenet mest mulig i rommet.
  • Sjalusiskap som skjuler blant annet kaffetrakter og holder kjøkkenbenken ryddig i hverdagen.