Kjøkken for hele familien

 

Turid og Simen kjøpte hus på Vormedal for fire år siden. Siden den gang har paret fått to gutter og utført betydelig med oppussingsarbeid av boligen. Siste brikken i puslespillet var å skaffe seg nytt kjøkken – en prosess som startet som en heller stri affære.  

 

Bilde av Simen og Turid på sitt Nettoline kjøkken

Simen og Turid falt for Nettolines Venezia med hvit, matt lakkert overflate

 

– I utgangspunktet var ikke leverandør av kjøkken så viktig for oss, så vi kontaktet flere lokale kjøkkenforhandlere for pristilbud. Vi måtte imidlertid purre på enkelte av dem, og selv etter 14 dager var det ikke noe respons å få fra dem, forteller Turid.

– Vi hadde det travelt med å få valgt ut kjøkken, så at enkelte forhandlere drøyet med å svare på våre forespørsler var ikke akkurat optimalt, påpeker Simen.

Med mål og ønsker for sitt kommende kjøkken tok de etter hvert turen til KGB, hvor de fikk tegnet opp rommet med sine løsninger og funksjonaliteter.

Da de forlot butikklokalene på Bø var de naturlig nok spente på pristilbudets størrelse, og ikke minst når de ville motta det.

– Bare noen timer etter at vi hadde lagt tegningene frem for dem, mottok vi et forslag. Ikke bare besvarte de vår henvendelse raskt, men vi var også godt fornøyde med tallene de presenterte for oss. Da ble det veldig naturlig for oss å fortsette dialogen med KGB, røper Turid.

 

 

Nettoline = kvalitet

 

Samboerparet hadde på forhånd satt visse kriterier for sitt nye kjøkken. Det skulle være hvitt, med fronter uten håndtak, med masse skuffer og underlimt vask og med en kjøkkenbenk som var bortimot vedlikeholdsfri. Valget falt til slutt ned på et Nettoline-kjøkken, som oppfyller alle deres krav.

– Vi har nylig pusset opp badet, og også der består store deler av innredningen av løsninger og produkter fra Nettoline. Vi har faktisk samme benkeplate der som vi nå har på kjøkkenet. Baderomsseksjonene monterte jeg selv, og da erfarte jeg at Nettoline er solide greier sammenlignet med en del annet jeg har satt sammen tidligere, snikskryter Simen.

Parets benkeplate er av laminat med trestruktur.

– I og med at vi har unger, ville vi ha en benkeplate som var mest mulig vedlikeholdsfri. Vi skulle ikke være redde for å bruke kjøkkenet, og ungene må også få være med. Trefargen og -strukturen skaper også et lunt uttrykk.

 

Etterrettelig behjelpelighet

 

Da de hadde bestilt kjøkkenet av KGB, mottok forhandleren kjøkkenet på rekordfart.

– Kjøkkenet ankom KGB faktisk 2-3 uker før vi var klare til å montere det hjemme hos oss, sier Simen.

28-åringen innrømmer at om han skulle montert kjøkkenet selv, ville han ha brukt lang tid.

– Så KGB monterte det for dere?

– Ja, og det gikk som en drøm. De var meget effektive, ekstremt nøye og alt ble beint, sier Turid og smiler til samboeren.

Øy med stor flate

 

En annen viktig del av prosessen hvor paret roser KGB for god hjelp, var utformingen av kjøkkenøya.

– Vi ønsket at den skulle ha størst mulig arbeidsflate. Samtidig måtte det ikke bli for trang passasje på sidene, sier Turid.

– Så det er et helt bevisst valg å ikke ha koketopp, stekeflate eller andre faste kjøkkenløsninger på den. Her skal alle i familien vår få boltre seg, enten det er baking eller middagsspising, legger Simen til.

 

 

Turid og Simens tips til deg som skal ha nytt kjøkken:

 

  • For å få et kjøkken som oppleves som åpent, velger du bort overskap over kjøkkenbenken. Behold de rene veggflatene og gå heller for høyskap og skuffer.
  • Gå for et kjøkken med lyse farger. Mørke fronter gjør at du ser fettflekker og annet smuss mye tydeligere.
  • Dampovn er king kong. Veldig grei for tining av mat og til baking. Opptining av mat i dampovn gir en følelse av fersk mat.
  • Velg underlimt vask. De er enkle å rengjøre, og smuler og annet setter seg ikke fast under listverk eller vaskkanten. Ved å velge en vask større enn normal standard, får du plass til å vaske stekebrett og annet kjøkkenutstyr av stor størrelse.
  • Tegn kjøkkenet slik at du får store arbeidsflater. Vær bevisst ved plassering av vasken slik at den ikke gjør at du får mye «dødplass» på kjøkkenbenkene.
  • Skal du ha kjøkkenøy er det veldig greit å få påmontert stikkontakt slik at du kan steke vafler eller bruke andre mobile kjøkkenmaskiner uten å måtte strekke ledninger på tvers av kjøkkenet.
  • Pass på at utformingen av øya med de store flatene gir rom for sitteplasser. Da får du en hyggelig sone for måltider eller til lørdagsdaten med din kjære.

Les neste artikkel >>