Vekker kjøkkendrømmen til live

 

 

Drømmer du om nytt kjøkken? Da Anita Gullhaug og Martin Nernes bestemte seg, var veien kort fra handling til ferdig kjøkken. De fant drømmekjøkkenet hos KGB på Bø.

 

Anita Gullhaug hadde slått fra seg drømmen men fant den hos KGB. Her er hun sammen med mannen, Martin Nernes, i sitt nye kjøkken.

 

– Er det ikke fint? Vi er veldig fornøyd, sier Anita og går inn i det nye kjøkkenet. Det skinner i den svarte granittbenkeplaten. Alt er strøkent, nøyaktig og stilfullt — og det lukter nytraktet kaffe og gjærbakst.

Selv om det fortsatt er januar og dagene er korte, strømmer lyset fra den klare vinterkvelden inn de store kjøkkenvinduene. Anita og Martin har valgt et Nettoline-kjøkken som fremstår som moderne, men likevel klassisk. Sammen med den solide benkeplaten og det myke lyset fra downlights gir det nye kjøkkenet en stilren og svært innbydende atmosfære.

Selv om Anita egentlig hadde slått fra seg drømmen om et nytt kjøkken, dukket den stadig opp igjen. Det er ofte slik hvis man bor i et veletablert boligstrøk som teller noen tiår. Selv om det opprinnelige kjøkkenet var i god stand og kvalitet, skjer det alltid en del stilendringer i årenes løp.

– Plutselig tenkte jeg, jo nå gjør vi det, nå ser vi oss om etter nytt kjøkken, sier Anita. Først fryktet hun at en slik prosess skulle ta lang tid, og kreve mye av både henne og ikke minst huset.

Kanskje er det dette som er den berømte «bøygen» når kjøkkenet skal skiftes: At det blir for mye styr, og at avhengigheten av et operativt kjøkken er for stor til at man kan greie seg uten i mer enn noen dager.

 

 

Sømløs prosess

Det skulle vise seg at Anita og Martin skulle bli svært positivt overrasket over en sømløs prosess. En tirsdags morgen i 9-tiden rygger nemlig en fullastet KGB-bil opp innkjørselen og bærer møysommelig og knirkefritt inn skap, skuffer og skrog. To raske og sterke kjøkken-montører satte kjøkkenet opp i løpet av to arbeidsdager. Etter at elektriker og rørlegger hadde gjort sin del, var kjøkkenet klart for bruk.

Martin er fagmann selv og driver med billakkering. En bransje hvor nøyaktighet og presisjon er hellig.

-Jeg må si jeg er imponert over hvor effektivt og nøyaktig kjøkkenet ble montert. Det er mange deler som skal passe sammen. Her har de gjort en god jobb, sier Martin oppriktig.

Og akkurat dette er nok den viktigste og mest forbausende erfaringen mange sitter igjen med etter et besøk hos KGB. Å kjøpe kjøkken handler selvsagt om design, funksjonalitet og pris, men også om at det er en god og rask prosess som gjør at man får en bra start med sin nye kjøkkeninvestering.

 

 

Drømmekjøkkenet

Anita hadde sett for seg hvordan kjøkkenet skulle bli, og gjorde grundig research i forkant.

– Jeg hentet inn tilbud fra flere, men følte at både kjøkkenet, service og prisen var best hos KGB, forteller hun, før hun fortsetter. – Det er rart med det. Du tror du vet akkurat hvordan det skal bli, men når kjøkkenet står der og rommet er helt ferdig ble jeg allikevel overveldet over hvor bra det ble og hvor godt jeg trives. Vi har valgt et kjøkken som vi føler passer til oss, og så har vi flottet oss med litt ekstra fine hvitevarer, sier Anita og smiler fornøyd.

Valget falt på et kjøkken fra det danske kvalitetsmerket Nettoline og modellen Nice.

Hun henviser til både koketopp, kaffemaskin, ekstra stekeovn og ikke minst vinskapet som inviterer til hygge og kos.

– Vi liker å invitere folk til middag, men koser oss også alene, forteller paret. – Vi ønsket at prosessen skulle være enkel og rask, og at KGB skulle levere komplett pakke. Det har de gjort til gangs, sier Anita.

For Martin og Anita var det viktig å ta vare på kjøkkenøyen både som arbeidsplass og spisested. Derfor valgte de å plassere koketoppen på en av benkene langs veggen.

– Jeg føler at du får en bedre og romsligere arbeidsplass når du har hele flaten til rådighet, forklarer Martin og favner bredt med armene.

Januarkvelden har blitt mørk nå, og de varme tonene i lillafargen på tapeten matcher fint det myke lyset fra integrerte spotter i taket. Martin og Anita kan glede seg både til hverdag, fest og vår i et helt nytt kjøkkenrom.

En stor kjøkkenøy inspirerer til å lage et festmåltid eller kanskje en middag for to? Kaffemaskinen frister med en nybrygget kopp, mens vinskapet minner om at kjøkkenet kan være kilden til feiring både av store øyeblikk og helgekos.

– I løpet av en uke bruker vi jo kjøkkenet til både små måltider og middag kun for oss to, før helga kommer og vi kanskje har gjester. Vi har fått et nytt rom som både føles varmt og stilfullt, og som er en god samlingsplass, sier Anita.

Så er spørsmålet om hva som er det viktigste. Er det den solide og vakre granittplaten black galaxy fra Skattkjær, eller er det kanskje avtrekksviften fra AEG, eller muligens det romslige og elegante vinskapet fra Røros Metall AS eller det slanke vitrineskapet med egen belysning som er det aller viktigste?

– Det er helheten, følelsen i rommet, sier Anita.

 

 

KGBs 8 råd ved valg av nytt kjøkken

 

1. Å få nytt kjøkken trenger ikke ta lang tid. Avhengig av modell og størrelse kan ofte levere kjøkken på 3-4 uker.

2. Du bestemmer selv hvor mye du vil gjøre. Vi kan gjøre absolutt alt for deg, eller du kan ta hele jobben. Du bestemmer.

3. Ikke bekymre deg for elektriker og rørlegger, det kan vi hjelpe deg med.

4. Involvere oss i planleggingen. Ofte finnes det enkle og gode løsninger som gjør at du får en mye bedre kjøkkenløsning. Vår kompetanse skal komme deg som kunde til gode.

5. Du trenger ikke å velge toppmodell på alle hvitevarer. Hva er viktigst for deg? Det er ingen vits å kjøpe vinskap hvis du ikke liker vin eller kaffemaskin hvis du ikke liker kaffe. Men hvis du elsker å lage mat kan en ekstra god komfyr og ekstra steikeovn lønne seg.

6. Tenk helhet. Vi hjelper deg å finne farger til vegger og gulv som passer deg og din stil.

7. Du trenger ikke å bytte alt. Ofte kan en kjøkkenfornyelse være en god løsning.

8. Et kjøkken er ikke bare et sted hvor vi lager mat, men et sted vi samles. Et kjøkken hvor du trives er en investering i trivsel og glede. Det fortjener du!

Les neste artikkel >>